Internet overstappen

Wellicht vraag je je af wat het overstappen naar een andere internetprovider te maken heeft met duurzaamheid. Meer dan je vooraf had gedacht in elk geval. Nederland kent veel verschillende providers die voor jou de toegang tot het wereldwijde web willen verzorgen. Je hebt vrijwel altijd de keuze uit verschillende pakketten en eenmaal afgesloten is afgesloten.

Maar…

Maar als je nu iemand bent die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, zit jij dan wel bij de juiste internetprovider? Tegenwoordig doet elk zichzelf respecterend bedrijf aan zogenaamd Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In de volksmond ook wel bekend als MVO. Dit MVO houdt in feite niets anders in dat het bedrijf iets terug doet voor de maatschappij en in de bedrijfsvoering zoveel mogelijk rekening houdt met maatschappelijke vraagstukken als respect voor mens, dierenwelzijn en het milieu. Door bewust om te gaan met bijvoorbeeld energie en verpakkingsmateriaal laten bedrijven zien dat zij het belangrijk vinden dat er ook een toekomst is op onze planeet voor de generaties die na ons komen.

Hoe duurzaam is jouw internetprovider?

Nu je iets afweet van MVO is het vrij eenvoudig om erachter te komen hoe “groen” jouw internetleverancier is. Dit kan op twee manieren. Je kunt als vanzelfsprekend op de site van jouw aanbieder kijken wat deze doet aan duurzaamheid. Bedrijven profileren zich graag op dit vlak, dus het moet niet moeilijk zijn om hier informatie over te vinden. Een tweede mogelijkheid die je hebt is om contact op te nemen via de klantenservice en hier deze vraag neer te leggen. Kijk er niet raar van op als je niet direct een antwoord krijgt, maar laat je hierover gerust terugbellen.

Overstappen

Als je tot de ontdekking komt dat je qua duurzaamheid beter af bent bij een andere internetprovider, dan houdt een overstap je wellicht tegen vanwege de administratie die hierbij komt kijken. Niet getreurd en gewoon de overstap maken, want in vrijwel alle gevallen neemt jouw nieuwe provider jou al het regel -en papierwerk uit handen. Zo kun je maak je snel en eenvoudig een start met duurzaam internetten.