Groen leven

Groen leven staat tegenwoordig enorm in de belangstelling. De maatschappij waarin we leven is jachtig te noemen en stelt veel eisen aan ons. Het is lastig om consequent aan dit verwachtingspatroon te voldoen en veel mensen houden hun manier van leven dan ook uiteindelijk niet vol. Overspannenheid of een burn-out zijn dan vaak het gevolg. Om te voorkomen dat je een tweede keer wordt getroffen door bijvoorbeeld een burn-out is het van belang dat je het roer omgooit en jouw manier van leven aanpast. Groen leven is hiertoe misschien een optie voor je.

Balans

Groen leven houdt in dat je met respect omgaat met mens, dier, natuur en milieu. Als dit alles in balans is met elkaar, dan hebben onze kinderen en de generaties na hen ook een goed leven op aarde. Groen leven brengt de balans terug in je leven, omdat je met een aantal zaken heel bewust omgaat. Je krijgt aandacht voor zaken die er echt toe doen en levert hier vervolgens een wezenlijke bijdrage aan.

Tips voor een “groener leven”

Om je op weg te helpen naar een “groener leven” geven we je hieronder een paar praktische tips. Deze tips zijn eenvoudig toe te passen in het dagelijks leven en dragen bij aan een meer duurzamere samenleving.

  • Wees zuinig met energie. Energie besparen is goed voor het milieu, maar zeker ook voor je portemonnee. Deuren achter je dicht doen, zuinige huishoudelijke apparaten aanschaffen en bijvoorbeeld op lagere temperatuur wassen zijn eenvoudig dagelijks uitvoerbare tips.
  • Wees zuinig met water. Drinkwater is een kostbaar goed op onze planeet. Ga hier dan ook zorgvuldig mee om. Laat de kraan niet onnodig lopen en schaf een waterbesparende douchekop aan.
  • Eet meer biologische producten. Biologisch geproduceerde voeding is voedsel dat geproduceerd is met respect voor dierenwelzijn en milieu. Hierdoor is het ook vaak gezonder. Gezondere voeding betekent een gezondere “jij”.
  • Kies voor groene stroom. Groene stroom is minder vervuilend en minder belastend voor het milieu. Door voor groene stroom te kiezen laat jij zien dat jij staat voor een betere en schonere toekomst voor de generaties na ons.