Duurzaam leven

Steeds meer mensen willen meer duurzaam gaan leven. Het lastige hierbij is dat men vaak onvoldoende kennis heeft van duurzaamheid om dit ook echt in de praktijk te gaan doen. Hierdoor blijft het vaak bij de wil en de wens. Dat is jammer, want duurzaam leven is veel eenvoudiger dan je denkt. De truc is om het allemaal niet groter te maken dan het is. Duurzaam leven is een verantwoordelijkheid van ons allemaal, maar begint uiteindelijk wel bij jezelf. Jij bent toch immers degene die onze toekomstige generaties ook een goed leven op onze planeet gunt? Laat duurzaam leven dan ook niet afhangen van anderen, maar ga er zelf mee aan de slag.

Duurzaam leven, hoe doe je dat?

Duurzaam leven, daar kun je eigenlijk al per direct mee beginnen. Maar goed, laten we ervan uitgaan dat je vanaf morgen de eerste stappen zet op weg naar een duurzaam leven. Vanaf morgen:

  • Kies je voor duurzame energie. Zonne-energie en windenergie zijn vormen van duurzame energie. Kies voor een energieleverancier die groene stroom kan leveren of laat zonnepanelen op jouw dak plaatsen als je echt duurzaam wilt zijn. Geen goed gevoel bij jouw huidige energieleverancier? Stap dan over!
  • Eet je biologisch. Biologisch eten is eten dat op een duurzame wijze is geproduceerd. Het is overal verkrijgbaar en is bovendien nog erg gezond ook. Een echte win-win zoals dat tegenwoordig zo populair heet.
  • Ga je nog beter het afval scheiden. Dit houdt in dat je al het plastic en al het papier en karton in de daarvoor bestemde containers doet en niet langer hiermee smokkelt. Ook verdwijnt het GFT-afval alleen nog maar in de “groene container”.
  • Koop je zoveel als mogelijk duurzame producten. Je kiest en koopt bewust en kijkt, als je iets van plan bent te kopen, wat het bedrijf of de fabrikant terug doet voor de maatschappij in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Uiteraard zijn er nog veel meer tips te geven. Maar begin eerst maar eens met bovenstaande tips. Heb je eenmaal de smaak te pakken, dan is het tijd voor een volgende stap. Een volgende stap op weg naar een duurzaam leven.